FHE
spik-bg.org

СПИКFederation of Highway Engineers (FHE)

Our motto:  Professionalism, Partnership, Ethicalness

Welcome to our web page. FHE is a professional association registered under the Law for non-profit legal entities and brings together part of the professional community of highway designers and consultants.

We commit ourselves to provide professional and legal consultations to our members and to launch media and public activities and campaigns to protect the professional interests of the community of highway engineers, as well as to support the implementation of research and scientifically applicable projects and programmes in the Road Sector.

 

Годишни награди 2015

NO TRANSLATION AVAILABLE

Сдружението на пътните инженери консултанти (СПИК) раздаде традиционните си награди "Инженер на годината" за 2015 г.


Инженер на годината стана инж. Апостол Николов, управител на "АНИК – София" ЕООД, с отличие в областта на пътните технологии и практика.

Наградата връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. През 2015 година фирмата е изпълнила повече от 100 км асфалтово строителство с високи технологични параметри.
Министър Павлова каза, че в годината, в която отчитаме пик на пътното строителство, сме положили над 1 500 000 тона асфалт.

По време на церемонията специална награда за изпълнени през 2015 г. рехабилитационни дейности по направленията на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" и успешно внедряване на технологии за студено и горещо рециклиране на стари асфалтови настилки получи председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Наградата връчи председателят на Българска браншова камара "Пътища" инж. Павел Диковски.

Наградата за иновативен подход при разработването на пътни проекти по направление на АМ "Струма" СПИК беше дадена на инж. Метакса Метаксов. Призът му беше връчен от инж. Илиана Захариева, член на УС на АПИ.

Инж. Добромир Динев от дирекция "Подготовка и изпълнение на проекти" в НКСИП беше отличен за успешната подготовка на документация, съответстваща на международно утвърдени практики по АМ "Струма" и АМ "Хемус". Той получи приза от инж. Тодор Тодоров – съпредседател на СПИК. 

 

Безопасност на пътната инфраструктура в ЕС

NO TRANSLATION AVAILABLE

На 19 ноември 2008г Европейският парламент прие Директива 2008/96/ЕО за управлението на безопасността на пътните инфраструктури. Директивата цели установяването на единни стандарти за безопасност в ЕС (особено за трансевропейските пътни мрежи), които да повишат сигурността и да намалят значително броя на пътните произшествия.

Read more...
 

Годишни награди 2014

NO TRANSLATION AVAILABLE

Сдружението на пътните инженери консултанти връчи традиционните си награди. Инженер на 2014 година стана инж. Георги Харизанов. Той получи отличието за многогодишен принос в областта на пътното строителство, за изключителна професионална настойчивост при успешната реализация на лот 1 и текущото изпълнение на лот 2 от АМ "Струма". Наградата връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Надявам се заедно да успеем да завършим тази дългоочаквана магистрала, каза министър Павлова. Тя пожела на присъстващите следващата година да е успешна, спокойна и по-добра за пътния бранш, с повече инвестиции и по-малко проблеми. Министър Павлова отново подчерта, че ще бъдат положени всички усилия бизнесът да не се бори с държавата, Агенция "Пътна инфраструктура" и Министерството на регионалното развитие и благоустройството така, както Дон Кихот се е борил с вятърни мелници. Това тя каза във връзка с отличието, което по традиция се връчва на наградените пътни инженери - металната пластика "Дон Кихот" на скулптора Илиян Шарков, защото пътните инженери отъждествяват дейността си с идеалите и борбите на героя на Сервантес.

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров връчи наградата "Инженер на годината" за 2014 г. в областта на пътното проектиране на инж. Павел Павлов за иновативност и прилагането на системата ЕВРОКОД за съоръженията на лот 2 от АМ "Струма". Под ръководството на инж. Павлов са проектирани 7-те големи виадукта на участъка от Дупница до Благоевград.

За Инженери на годината за 2014 г. в областта на пътното проектиране в градска среда приз взеха инж. Борис Харалампиев и инж. Николай Терзиев. Званието на инж. Харалампиев се присъжда за успешно реализиран пътен проект – кръстовище на две нива при Семинарията с уникални решения за съоръжението съобразно повишените изисквания на градската среда.  Инж. Терзиев пък получи същия приз за успешно реализиран пътен проекта за кръстовище на две нива при Лъвов Мост.
Инж. Иван Колелиев е отличен за разработения идеен проект за част от трасето на скоростния път Видин – Ботевград в участъците Руженци – Монтана и Монтана – Враца.
Инж. Илиана Захариева и инж. Дончо Анатасов, членове на УС на АПИ, наградиха  младите инженери.

 

 

Нови Индивидуални членства през 2016 г.

NO TRANSLATION AVAILABLE

СПИК прие нови 48 индивидулани членства на млади професионалисти

от областта на пътното проектиране и практиката.

С Решение № 12 от 08/02/2016 г. УС на СПИК одобри 48 нови

кандидатури за индивидуално членство към Сдружението.

На следващото заседание отново ще бъдат разгледани индивидуални

и корпоративните заявки, за което отново ще бъде публикувана

официална информация.

Към момента желаещите за индивидуално членство, съгласно

приетия Устав и правилник за неговото прилагане, без ангажименти

като членски внос и каквито и да е било плащания се приемат

на следния имейл адрес:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Моля да посочите

Три имена, Година на дипломирането и придобита специалност,

Трудов стаж в години и Имейл адрес 

 

 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 3

Federation of Highway Engineers


Calendar

February 2018 March 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28